Az Aviva-módszer a WHO által bejegyzett egészségügyi torna

Mit érezhetsz ha az Aviva tornát végzed?

Ha végzed az Aviva tornát, akkor az alhasadban meleget érezhetsz, vagy lüktetést, vagy nyomást, vagy áramlást. Ez jó jel! Ilyenkor minden bizonnyal jól gyakoroltál! Ezek mellett fáradtságot is érezhetsz. Alapvetően a kismedence szerveinek a vérellátását fokozza. De ezek mellett az Aviva a combizmodat is erősíteni fogja, javítja a tartásod és NŐ A LIBIDÓ!

Meddőség - egy szó, amit értelmezni kell ...

Az Aviva-módszer azért született meg 50 éve, hogy a nőknek legyen a kezében egy eszköz a ciklus szabályozáson keresztül a fogamzásgátlásra. Természetesen ma is lehet az Aviva-módszert antibébire használni, de az egészségügyi mutatók romlása okán, ma már a meddőség olyan méreteket öltött, hogy a termékenység fokozása előtérbe került. Amikor az Aviva torna született, akkor még a nők nagyon termékenyek voltak. Ma pedig a környezeti hatások, a táplálkozás, a vegyipar fejlődése révén nagy mértékű toxikus anyagok kerülhetnek a szervezetbe, ami az egészséges szervezetre nézve hosszú távon kumulálódik, egymásra rakódik és egy idő után szervi elváltozásokat és diszfunkciókat okozhat. 

És itt lép színre az Aviva-módszer! Hiszen az Aviva gyakorlatok rendszeres végzésével a szervezet önszabályozására pozitívan hatunk, és ennek következtében, a keringés fokozásával a szervek vér- és oxigénellátásának fokozásával beindul egy tisztulási folyamat. A torna keringésfokozáson túli élettani hatása még a nyirokkeringés stimulációja. Ezek mellett a hasi szervek működésére is áldásosan hatnak.

Ezen felül egy speciális méregtelenítés is szóba jöhet, hiszen a toxikus terhelések sem önmaguktól sem felszolításra nem fogják elhagyni a szervezetet, hiszen ezek az anyagok sok esetben még az immunrendszer előtt is értelmezhetetlenek, - hiszen korábban nem volt ilyen terhelés soha - és folyamatosan egy zavaró elemként érzékeli a szervezet. Olyan ez, mintha az éjjeli pihenésünket folyamatosan egy autórisztó szabotálná, de mi nem tehetünk semmit a kivédésére, viszont a gyógyulásra irányuló törekvéseinket ez a jelenség nagymértékben megnehezíti.

20 éve még fogamzásgátlásra használták az Aviva-módszert!

Az Aviva torna gyakorlatok

bárkinek nagyon könnyen elvégezhetőek. Túlsúly esetén lehet könnyíteni a gyakorlatokon és az idő teltével egyre könnyebb lesz a gyakorlatok kivitelezése. Ha valaki úgy érzi, hogy nem elég edzett, akkor is néhány hét alatt jelentős javulást tud elérni, ugyanis egyre könnyebben fogja tudni végigcsinálni a gyakorlatokat.

Az Aviva torna gyakorlatok a genitális zónában és a hasi szervekben okoz bőséges vérellátást elősegítve ezzel a szervezet öngyógyítását. A rendszeres torna hozhat csak eredményt a nőgyógyászati problémák esetében.

Ha szeretnél részt venni a Gyakorlásokon - itt tudsz jelentkezni. 

Hogyan sajátítható el az Aviva-módszer

Egy négyórás betanuló foglalkozáson kell részt venniük, hogy megismerjék a módszer lényegét. Fontos kiemelnem, hogy okkal nem találuk az Aviva-tornáról DVD-t vagy videofájlokat, ugyanis akár nyolcéves korban is elindíthatja a menstruációt, ha a gyermeknek valamilyen módon lehetősége nyílik arra, hogy a mozgásokat leutánozva otthon tornázni kezdjen. Ugyanakkor mindenkinek személyre szabottan, a problémájának megfelelően kell gyakorolnia. Más mozgássort végez az, akinek cisztája van, és mást az, aki gyermeket szeretne és egészséges. Ezeket semmiképpen sem szabad figyelmen kívül hagyni, és a gyakorlatok összeállítását mindig hozzáértőre kell bízni.

Ha szeretnél részt venni az Alaptanfolyamon itt tudsz jelentkezni.

Milyen problémák esetén kell az Aviva torna?

Nőknek és férfiaknak egyaránt sok különböző probléma leküzdésében segíthet az Aviva-torna. A gyakorlatok hormonálisváltozásokat idéznek elő, ily módon a férfiak esetében serkentik a nemzőképességet, megsokszorozzák az életképes spermiumok számát, jótékony hatással vannak a prosztataproblémákra, illetve a potenciazavarokra. Azért említem először a férfiakat, mert – mint már utaltam rá – ők csak akkor jönnek, és elég kis számban, ha már nagy a baj, pedig a rendszeres tornával orvosolhatnák a problémáikat.

A nők esetében a torna karbantartja a méh izomzatát, és fokozza a vér átáramló mennyiségét, amelynek hatására a ciklus lerövidül és csökken a vérveszteség. Változókorban megszünteti a kellemetlen tüneteket, így lehetővé válik, hogy a nők tovább érezhessék nőnek magukat. A változó korban gátolja a csontritkulást, a hőhullámokat, a hüvelyszárazságot, mozgásba lendíti az idővel csökkenő ösztrogénhormon-termelést, valamint megszüntetheti az inkontinencia-problémákat. Amennyiben kezdődő inkontinenciáról van szó, abban az esetben is segíthet az Aviva-módszer, mert a tüsszentésre vagy nevetésre becsepegő vizelet már olyan, amivel foglalkoznunk kell.

A gyakorlatok további hatása a hormontermelés normalizálása. A túlzott szőrösödés, a pattanásos bőr, sőt a tesztoszteron szint elcsúszásának problémájára is hathatós megoldással szolgálnak, ezen felül jótékony hatással lehetnek a méhsüllyedésre, az erős és fájdalmas vérzésre, illetve a peteérés elmaradására. Elősegítheti a méh regenerálódását és a tejkiválasztást, továbbá fokozzák a szexuális étvágyat is, ugyanakkor segítenek elkerülni a nem kívánt terhességet, és segítettek már PCOSproblémánál vagy HPV vírus esetében is. Természetesen a HPV vírusnál több szinten kell segíteni a szervezet tisztulását, ezért önmagában az Aviva tornát nem látom célravezetőnek, csak kiegészítő elemként. Hiszen a helyi tisztításokkal lehetőséget adhatunk a méhszáj regenerálódásának.

A menstruációs zavaroknál is kéznél vannak az Aviva gyakorlatok, akár túl hosszú a ciklus vagy éppen rendszertelen de lehet, hogy nagy a vérveszteség, esetleg fájdalmakkal kísért a ciklus.

Ha szeretnél részt venni az Alaptanfolyamon itt tudsz jelentkezni.

 

További hasznos információk:

AZ AVIVA-MÓDSZER EGY SPECIÁLIS HATÁSÚ GIMNASZTIKAI TORNASOR. 
AZ ORVOSI DIAGNÓZIST ILLETVE KEZELÉST NEM HELYETTESÍTI!

AMENNYIBEN EGÉSZSÉGÜGYI PROBLÉMÁJA VAN, ABBAN AZ ESETBEN KONZULTÁLJON ORVOSÁVAL.