Aviva torna gyakorlatok

Az Aviva torna gyakorlatai egy könnyed gimnasztikai tornasorban végezhető.
Bárhány évesen - menstruáció után - és bármilyen edzettséggel el lehet kezdeni. Az egyéni állapotok figyelembe vételével javaslom a gyakorlást. Ha például volt térd- vagy bármely más műtét, akkor figyeljünk a test reakciójára. Soha ne erőltessük túl magunkat!

Tűz a pocakban

 tuzahasban

Ha az Aviva torna gyakorlása után nem érezzük azt, hogy meleg áramlás vagy lüktetés van az alhasban, akkor lehetséges, hogy valammi hiba csúszott a gyakorlatok kivitelezésébe. Ilyenkor a csípő billentése szokott elmaradni vagy a súlyelosztás nem megfelelő a két láb terhelése között.

A tűz a pocakban jelzi neked, hogy a szervek kellő mennyiségű vérellátásban részesülnek! Így az Aviva gyakorlásod eredményes volt.

Minden ami fogantatás!

son 1910304 480

Az Aviva torna minden szervi területet támogat, amely a fogantatásban részt vesz.
Segíti a méhnyálkahártya vastagságát szabályozni, a méh izmainak az erejét fokozni, a hormonszintek szabályozását támogatja, mivel a mozgás hormonválaszt indukál. A női szervek vérellátását fokozza, a belek perisztartikáját támogatja.

Ciklust előre hozni

wave 1913559 480

Az Aviva torna képes arra, hogy a ciklust előbbre hozza. Ezt fontos események előtt - esküvő, nyaralás - megtehetjük, de vigyázzunk rá, hogy utána a rendszeres Avivázással állítsuk vissza a normál ciklust! 

Fogamzásgátlás az Aviva tornával

mikortollehet 2405131 480

Az Aviva-módszer azért született meg 53 évvel ezelőtt, hogy a nőket segítse azzal, hogy szabályozhatják a gyermekáldást. Ezt ma is megtehetjük! De nyilván nem lehet összekeverni a célt, hogy fogantatásra vagy fogamzásgátlásra használjuk a mószert. Élesen elkülönül a két metódus, nem kell attól tartani, hogy mást érek el vele. 

Változókorra is megoldás az Aviva?

vintage valtozo

Ha már benne vagyunk a tünetekben, vagy ha a változókor előtt vagyunk, akkor is érdemes elkezdeni a rendszeres Aviva tornát! A tüneteket csillapíthatja, kiegyensúlyozza az érzelmi életünket, támogatja a hormonok működését. Segít megőrizni az ízületeink rugalmasságát, és a női szervek vérellátását is fokozza.
Előfordulhat, hogy több év vérzéskimaradás után a rendszeres Aviva visszahozza a menstruációt 50-es 60-as Hölgyeknek egyaránt!

Az Aviva-módszer nagyszerűen alkalmazható a Változó korú Hölgyeknek. Frissen és fiatalosan tartja az ízületeket, rugalmasabb lesz a járás, a tartás, és a női hormonális folyamatokat is kézben tartja, balanszírozza annak érdekében, hogy jobban érezzük magunkat bőrünkben!

Ha fáj a hátad

nehogyrosszat

Sok esetben látom az Aviva gyakorló órákon, hogy a váll és a gerinc nagyon igénybe van véve ami a csípő mozdulatainak a kárára megy. Ez sok esetben tud okozni később hátfájdalmakat. Nem szükségszerű, hogy az Aviva elvégzése együtt járjon gerincfájdalmakkal. Ez többnyire csak akkor jelentkezik, ha a gyakorlatokat rosszul végezzük. Ez az első lépés lehet az irányba, hogy az Aviva gyakorlatokat jó kivitelezéssel sajátítsuk el, ebben adnak segítséget számodra az Aviva Gyakorló órák.

"Nehogy rosszat tegyek az Aviva tornával!"

fiatal no

Sokat hallom ezt a mondatot, mert az Aviva annyira széles körben használható, hogy az információk hiánya félelmet szülhet. Mivel fogamzásgátlásra is alkalmazható az Aviva, ezért akik fogantatás elősegítésére használnák, azok félnek nehogy rosszul süljön el a gyakorlásuk. Ettől nem kell tartani! Az Aviva Alaptanfolyamok segítenek neked abban, hogy tisztázd, mi a különbség ha termékenységre vagy fogamzásgátlásra használjuk az Avivát. Szerintem nem összekeverhető a két metódus. Csak az információk birtokába kell jutni! 
Várlak szeretettel az Aviva Alaptanfolyamaim egyikén és Avivázz könnyedén!

Mikortól lehet Avivázni?

mikortol

Az a javaslatom, hogy ha a menstruáció problémát okoz valakinek, vagy bőrtüneteket, vagy nem áll be a normális ciklus akkor már gondoljunk is arra, hogy a fiatal korosztály az Aviva tornát válassza megoldásnak. Így a természetes ráhatással jó irányba befolyásolhatjuk a női folyamatok kialakulását és a szervezet önszabályozó mechanizmusait is támogatjuk ezzel! Sok esetben jön el kísérőnek a gyermekét támogató édesanya az Alaptanfolyamra. Ezt mindíg jó látnom, mert mindkét korosztály női minőségének és funkcióinak támogatását szolgálja az Aviva torna.

Aviva használata gerincproblémáknál

istockphoto 975681354 170x170

Ha a gerinc mély izomzata elgyengült, akkor érdemes az Aviva torna rendszeres gyakorlása mellett mélyhátizom tornát végezni rendszeresen. Ebben gyógytornászok és manuálterapeuták segítségét vehetjük igénybe. De előtte győződj meg arról, hogy az Aviva gyakorlatokat helyesen végzed-e. Ne forduljon elő, hogy hiba csúszik ebbe, mert akkor nem lesz hatékony a női szervek vérellátásában, sem pedig a gerinc stabilitásának megőrzésében sem.

Aviva-módszer és termékenység

pocakcipo

A MEDDŐSÉGI PROBLÉMÁK kezelésére nagyon sok esetben célirányos az Aviva-módszer! A női szervek vérellátásának fokozásával, a szöveti regeneráció következtében a szervek jobb oxigén és várellátásban részesülnek, es ennek okán tud beindulni egy komoly változás a szerveink funkciózavaraiban, a fájdalmainkban, a hormonális működésünkben és a közérzetünkben is. Nagyon széles területen érhetünk el javulásokat az Aviva torna alkalmazásával, mivel a módszer lényege a genitális zóna szerveinek optimálisra való hangolása és a diszfunkciók mérséklése. 

Több mint 10 éve oktatom az Aviva tornát nagyon nagy örömmel, mert nagyon sok hölgynek meghozta a várva várt GYERMEKÁLDÁST.

De műtétek is elhalasztódtak, ha miómáról vagy cisztáról volt szó, petevezetők ismét átjárhatóvá lettek és volt eset, hogy endometriózis műtét maradt el, mert vastagbélgyulladás volt az igazi orvosi diagnózis. Orvosokkal együttműködve dolgozom, hiszen sokszor nagyon nagy szükség van egy igazán helytálló diagnózisra, hogy érdemben tovább tudjunk haladni természetes módszerekkel egy jobb életminőség vagy éppen a gyermekáldás felé.

Ha szeretnél részt venni az Alaptanfolyamon itt tudsz jelentkezni.

 

Lombik előtt

lombik

Sokan nem is gondolják, hogy mennyi folyamat tud beleszólni a meddőségbe, és sok esetben nagyon pici esélyekkel mennek inszeminációra vagy lombikra. Véleményem szerint az ÁLDOTT ÁLLAPOT akkor érhető el, ha a szervezetünk folyamatait FINOMHANGOLÁS alá helyezzük. A meddő nők nem betegek, viszont sok szervi folyamatban egyszerre lehetnek terheltek. Ha eredményesek szeretnénk lenne, nagyon fontos, hogy célirányosan foglalkozzunk az eredeti okokkal. Ha szeretnéd, ebben is szivesen segítek. És az Aviva tornát is rendszeresen végezzük!

 

 

Meddőségre vagy fogamzásgátlásra?

Ha az Aviva-módszer fogamzásgátlásra született, hogyan is lehetséges, hogy manapság pont az ellenkezőjére használjuk?
A válasz nagyon egyszerű. Az Aviva torna gyakorlatok a női szervek vérkeringését fokozzák. A keringés fokozása egy helyi oxigén és vér többletet eredményez, amelynek a hatására a szövetek regenerációja meg tud indulni. Nyilván aki ülőmunkát végez, és nem helyez sok figyelmet a mozgásra, ott a hasi érhálózatban és a szövetek működésében hosszú távon funkciózavarokat érzékelhetünk.

Ma is lehet antibébire használni az Aviva-módszert, és az Aviva torna gyakorlatokat, de manapság már nem ez a megfogalmazott cél. Egyértelmű, hogy aki meddőségi problémára alkalmazza a módszert, az nem ugyanúgy végzi a gyakorlatokat, mint aki antibébire vagy miómára vagy kimerült petefészekre.

Az Aviva-módszer megoldást adhat:

a hormonháztartás problémáira,
a petevezeték elzáródásra vagy letapadásra,
PCO szindrómára,
mióma,
ciszta,
meddőség,
lesüllyedt méh,
inkontinencia,
frigiditás,
túlzott szőrösödés,
késedelmes vagy fájdalmas menstruáció.
Serkenti az ovulációt;
rendezi a ciklust;
meghozza a menstruációt;
jótékonyan hat a változó kori tünetekre;
segít az indokolatlan tejelválasztásnál;
lerövidíti a menstruáció idejét;
csökkenti a súlytöbbletet.

Férfiaknál is hatékony!

Például prosztataproblémák rehabilitációjában és prevenciójában, potenciazavarok esetén. Növeli az életképes spermiumok számát.
Az Aviva torna a test saját energiáinak mozgósításával gyógyító folyamatokat indít el a szervezetben. Gyakorlása nem korhoz kötött, klimax után is áldásos a hatása. A hormonháztartás helyreállításával a testet megfiatalítja.

Mitől más?

Az Aviva-módszerrel az alhasi szervekre hatunk, vér- és oxigéntöbbletet okozva. Az Aviva nem tartalmaz olyan megerőltető vagy nehéz súlyokkal operáló gyakorlatokat melyek az ovulációra gátló hatással lehetnek. A határok feszegetése, neház súlyokkal való sportok - nőknél - egyhelyben ugrálós mozgásokkal még további károkat okozhatunk önmagunknak, vagy éppen csak a javulás marad el. Más sportokkal mindenképpen összehangolva érdemes Avivázni, és a megterhelő vagy komoly súlyokkal dolgozó sportokat kerülni érdemes, ha a cél a TERMÉKENYSÉG.

Ha szeretnél részt venni az Alaptanfolyamon itt tudsz jelentkezni

Más sportok és az Aviva-torna gyakorlatok

Véleményem szerint, aki más sportokat is végez, azoknál fontos, hogy az Aviva-módszer gyakorlatait úgy végezhessék, hogy ne kelljen teljesen lemondani más, szeretett sportokról, mozgásformákról. Amennyiben az Aviva torna gyakorlása után 12-24 óra "sportszünetet" hagyunk, akkor a torna ki tudja fejteni a hatását. Ha pár órával később már más sportot végzünk, úgy a torna hatása addig tartott. Talán így érthető, hiszen a mozgásformák célja a legtöbb esetben nem az, hogy a genitális szervek vérbőségét támogassák. Nincs a sportoknak terápiás célja a női szervek célzott keringésfokozására. Természetesen a sportoknak megannyi jó fiziológiás hatásuk van a keringésre és a hormonokra is, de a női szerveink célzott tornáztatása és masszírozása nem célja. Aviva ismerte a gimnasztikát, a táncokat, a balettet, a keleti mozgásformákat, tanulmányozta a törzsi táncokat is, és így alkotott meg egy módszert, melynek minden gyakorlatának a célja a női egészség fenntartása és regenerációjának a támogatása. Ez a terápiás hatás teszi lehetővé, hogy ilyen nagy számban vannak pozitív visszajelzések a temékenység fokozására, ciklus helyreállítására vagy más nehezítő körülmény javulására. Nagy öröm számomra az Aviva-módszert oktatni, mert a sok az örömteli visszajelzés, a boldog édesanyák sokszor küldenek a babákról fotót. 

Az Aviva-módszer születése

Az Aviva-módszert, amely számtalan egészségi és termékenységi problémát orvosol, Fazekas Gabriella Aviva dolgozta. A szülei élsportolók és bicsérdisták voltak, így korán megtanulta, hogy a testmozgással sok betegségből fel lehet gyógyulni. Felnőtt korára prímabalerina lett, majd csodálatos karrierjét feladva tornaórákat tartott nőknek, illetve az egészségük megőrzése érdekében saját gyakorlatokat dolgozott ki.

Aviva régóta kereste azt a módszert, amely a nőknek segítséget nyújthat – tornával. Több évtizedes munkája meghozta gyümölcsét: szakértelmének és kitartásának köszönhetően megszületett az Aviva-torna.

Ha szeretnél részt venni az Alaptanfolyamon itt tudsz jelentkezni

Lombik vagy inszemináció?

Ha Meddőségi Klinikákon kérsz segítséget, abban az esetben is érdemes lenne az Aviva tornát rendszeresen gyakorolnod. Hiszen segíti az ovulációt és a ciklust is beszabályozza, a méhnyálkahártya vastagságát optimalizálja és erősíti a méhizmokat. Mindezek a folyamatok pedig sikeresebbé tehetik akár a lombik beavatkozást vagy az inszeminációt is. Volt egy kedves vendégem, akinek a 6. lombik is sikertelen lett, majd Aviva tornázott rendszeresen, helyesen táplálkozott és a következő lombik minden akadály nélkül sikeres lett. Ő ma egy boldog édesanya. 

Az aviva tornát csak addig szabad végezni amíg a beültetés megtörténik, onnantól az orvosi előírásokat betartva és pihenésre időt fordítva lehetsz a legsikeresebb.

Egyéni konzultáció keretében szívesen segítek a szervezet optimalizálásában és ha szükséges tisztításában, az okok felderítésében, így az információk birtokában az Aviva tornát is még eredményesebben végezheted! 

Életmódzavarok - meddőség

Az Aviva-módszer gyakorlatai a legtöbb esetben önmagában is megoldást hoznak. Amennyiben nem értél el sikert az Avivával, akkor arra lehet gondolni, hogy zajlanak más folyamatok a szervezetedben, melyek még akadályokat képeznek a sikered eléréségen. Ez sokféle dolog lehet. Ha szeretnél a folyamataidat összefüggéseiben megismerni várlak szeretettel az egyéni konzultációmon.

Az életmód manapság nagyon nagy súllyal esik latba, hiszen számos külső tényező rossz irányba mozdítja el az egészségünket. Korábban nem volt jellemző a légszennyezettség vagy a táplálékintolerancia, gyulladások és az autoimmunitás és sok más folyamat. Ezek felismerése, oki háttere és kezelése sok esetben elengedhetetlen az Aviva-módszer alkalmazása mellett. Ezt azért írom ide, hogy nem arra gondolj, hogy az Aviva gyakorlatai nem működnek! Arról van szó, hogy van más terhelés (vegyi, kozmetikai, nehézfém, gombatoxin stb.) melyek ha nagymértékben befolyásolják a regenerálódási képességünket, akkor az Aviva sem tudja a teljes hatóerejét megmutatni.

Ha szeretnél részt venni az Alaptanfolyamon itt tudsz jelentkezni.

 

 

Aviva torna előnyei:

  • önmagad, otthon, egyedül is végezheted a gyakorlatokat
  • vagy eljöhetsz a csoportos Aviva gyakorló órára
  • már nem vagy kiszolgáltatott beteg, hanem ismered a lehetőségeidet és a testedet
  • tudatosan teszel az egészségedért és a tested fontos lesz számodra, hogy hosszú távon egészséges maradhass.
     

Hogyan végezhető?

Az Aviva tornagyakorlatok folyamatos és rendszeres végzésével egészségben tathatod a hasi és a női szerveidet. Ezen túl pedig edzésben lesz a combod, a hasizmod és hátizmod, továbbá a hormonális múködésedre is kihat. Hetente kétszer minimum és hetente háromszor maximum kell gyakorolni az aviva-módszert, lehetőleg egy-két nap elteltével.

Ha szeretnél részt venni az Alaptanfolyamon itt tudsz jelentkezni.

 

 

Az Aviva-módszer gyökerei

Aviva Gabriella Steiner (Fazekas Gabriella) által kifejlesztett módszer, mely már lassan 50 éve ad megoldást mindazoknak, akik a saját kezükbe akarják venni életüket, egészségüket. Tóth Lívia – Aviva személyes tanítványa – rendszerezte Aviva munkásságát és tette lehetővé, hogy a módszer egyre több emberhez eljuthasson.

Az Aviva-módszer gyakorlatai úgy születtek meg, hogy fogamzásgátlási lehetőségek hiányában a nők kezébe akart adni egy módszert, amivel befolyásolhatták, hogy szeretnének-e a továbbiakban gyermeket vállalni. Antibébi volt az Aviva torna a 70-es évektől a 80-as évekig. Aviva Gabriella Steiner elképzelése az volt, hogyha izommunkával és tudatosan tudjuk szabályozni a székletet és a vizeletet, akkor miért ne lehetne a női folyamatokat is ekként szabályozni. Szerintem ez még ma is merész ötlet lenne, de ő már 1969-ben egy kész és nagyszerűen működő tornát adott a nők kezébe. Azóta is töretlenül nagy sikereket érnek el a hölgyek az Aviva-módszer rendszeres gyakorlásával.

Trmészetesen ma is tudjuk fogamzásgátlásra használni az Aviva gyakorlatokat, de akkorát változott a világ, hogy már nem ez az elsődleges, hanem pont az ellenkezője a MEDDŐSÉG KEZELÉSE a cél. 

Ha szeretnél részt venni az Alaptanfolyamon itt tudsz jelentkezni. 

További hasznos információk:

AZ AVIVA-MÓDSZER EGY SPECIÁLIS HATÁSÚ GIMNASZTIKAI TORNASOR. 
AZ ORVOSI DIAGNÓZIST ILLETVE KEZELÉST NEM HELYETTESÍTI!

AMENNYIBEN EGÉSZSÉGÜGYI PROBLÉMÁJA VAN, ABBAN AZ ESETBEN KONZULTÁLJON ORVOSÁVAL.