Hogy ne fájjon, hogy ne legyen semmi kellemetlen tüneted kezdj el Aviva tornázni!

Az első ciklus manapság sokkal korábban érkezik, mint nagymamáink idejében. Ez sok kellemetlenséget is tud okozni, mert nem biztos, hogy fel vagyunk rá készülve. És a korábbi érkezésnek is már megvan a mögöttes hormonális kibillenése. Azaz nem természetes ez a mostani tendencia, de nem kell aggódni, mert a szervezetünk nagyon szereti, ha tehermentesítjük, és akár a hormonális kibillenések mögötti okokat feltérképezzük és segítjük a hormonok működéét a csökkentett szénhidrát és cukor bevitellel.

Ma sajnos a rejtett cukrok már az édesanyák szervezetének a hormonális működését akadályozhatja, ami nemcsak a méhen belüli fejlődést de a kamaszok hormonális fejlődését is befolyásolja. A környezeti hatásokról nem is beszélve. 

Ilyen sok méreganyagnak az élelmiszerben és a környezetünkben, a gyáraktól és a levegő szennyeződéseitől folyamatos terhelést kap mindenki. És ha éppen fejlődésben van a test, akkor még súlyosabban érinthet bennünket.

De ha az Aviva tornát választod rendszeres tornádnak, akkor vígan és tünetek nélkül fogod élni a menstruációs ciklusaidat.

Nem kell hogy fájjon és nem kell hogy rossz napjaid legyenek!

Gyere el az Aviva Alaptanfolyamra és ott mindent megtudsz róla! :)

 

Ahol tudsz enni GLUTÉNMENTESEN!

Ötleteket szeretnék adni a listával, de tudod, hogy én a magas tápanyagsűrű ételeket javaslom elsődlegesen, de ha minden kötél szakad.... jöhet ez a lista! :)
És a boltokon túl ajánlom a piacok zöldségpultjait! :)

vegetables 1212845 480 

 És a listát itt találod! :)

Fájdalmat, ciklushoz hasonló érzéseket érzel az Aviva torna után?


Ne aggódj, nem tettél semmi rosszat! :)

Az történt, hogy eddig az a terület nem kapott elég vért és oxigént a szövetek folyamatos karbantartására, nem volt átmozgatva, akár az ülő életmód miatt vagy az is lehet, hogy olyan sportot végzel, ami nem erre a területre célirányos. Az AVIVA elvégzése után pedig nagy vérbőséget hozol létre az adott területen. Amire kellemetlen érzéssel is reagálhatsz.

Ez el fog múlni, de addig is az Aviva tornát végezd ritkábban mint eddig, 4 naponta esetleg, ezzel a kellemetlen érzést nem fokozzuk tovább, de a regeneráció a szövetekben mégis elindul. Így lassan visszatérhetsz a 3 naponta való Avivázásra, és később a 2 naponta történő Aviva gyakorlásokra. És a ciklushoz hasonló kellemetlen érzés közben visszahúzódik, mert egyre jobb az alhas vérellátása, tehát már optimális lesz ami azt is jelenti, hogy ezzel is a termékenységet fokozod!

Ha korábban volt műtéted az alhasi területen, az is ronthatja a vérellátását, a hegszövet miatt. Vagy korábban az egyik petefészked jobban vagy rosszabbul dolgozott. Nyilván a lusta petefészek oldalán fogod érezni a kellemetlen érzást eleinte.

Kellemes érzéseket érzel az Aviva torna után?

Valószínűleg jó az alhas vérellátása, hamarabb indul el a regeneráció és előnnyel indulsz az ovuláció támogatásában is. Mert már nem kell a helyi vérbőség miatt ritkítanod az Aviva gyakorlásokat!

Végezd örömmel a tornát mert a lelkedre a hormonjaidra, a testedre és a női folyamatokra a termékenységedre is támogatóan és regenerálóan hat az Aviva torna! 

 

Ó én nagyon jól táplálkozom! Csupa egészséges dolgot eszem reggelire!
- szoktam hallani az egyéni konzultáókon, és amikor mélyebben belemegyünk a részletekbe, akkor derül ki, hogy ez a sok jó

a zabpehely
a teljes kiőrlésű kenyér és a müzli! 
Hát ezeket nevezzük egészségesnek? 

bowl breakfast close up cup food fruit mug oat 597394

Sok jóval nem kényezteti a testét az, aki csak ezt fogyasztja reggelire!
A termékenységet ezzel nem biztos, hogy segíti!

És sokszor kiderül az egyéni konzultációinkon, hogy az illető a növényi fehérjéket rosszul emészti, intoleranciája van, a vércukra olyan mint a hullámvasút, és akár kísérheti mindezt szédülés vagy kézremegés is. És sajnos ezzel a táplálkozással mindezt a folyamatot fenntartja és elmélyíti a jövőben.
Valahogy az a sejtésem, hogy tartós pozitív egészségi változás ebből, hosszú távon nem lesz.

A gabonák túlzott jelenléte a táplálkozásban nem az egészséget szolgálja. Pláne, ha mindez párosul még egy kis INTOLERANCIÁVAL is. Sajnos az elmúlt 10 év tapasztalatából szólva a termékeny korú nők 80%-a INTOLERÁNS. Ebből sokaknak még tünete sincs, hiszen fiatal, és az immunrendszer teszi a dolgát, de a TERMÉKENYSÉG már akadozik! Az emésztési folyamatok vagy a táplálkozás körülményei éppúgy hatnak rossz irányba a szervezetünkre mint a STRESSZ. Ő még nehezíti is a körülményeket.

  • ha spirálod van, mert elmozdulhat a helyéről
  • ha folyamatos vérzés áll fenn, mert az AVIVA torna vérbőséget okoz az alhasi szervekben
  • endometriózisnál (csak orvosi javaslatra), ha már megműtöttek és tünetmentes vagy, akkor várunk szeretettel!
  • daganatos megbetegedésekné
Az Állapotfelmérésen segítek neked, hogy a termékenységet hogyan fokozhatod az életmód átalakításával!
Erről a tothjuli.hu és a pregness.hu weboldalon tájékozódhatsz!
 

Egy jó hangulatú — bár néha szomorú aktualitásokat is átbeszélt —, sokféle témát felvonultató műsorban H. Varga Mariann vendége voltam a Dr. Jazzy-ben. Kislányos-csajos-asszonyos témákat érintettünk, bár a férfiakat sem hagyhattuk ki. 

Köszönöm neki a meghívást!

Meghallgatáshoz klikkelj a fotóra! :)

 

Szeretnél zenére Avivázni, hogy gördülékenyebb legyen a gyakorlásod?

Két lehetőséged is van rá!

1
Az egyik a régi retro zenei háttér: 

https://soundcloud.com/olti-d-ri/aviva-torna-zene-a-18-alapgyakorlathoz-aviva-music


2
és a másik linken egy modern zenei aláfestést találsz:

https://www.youtube.com/watch?v=5b5VNFiAiJg

Örömteli Gyakorlást kívánok az AVIVA tornával! 

Manapság a lelki okokkal foglalkozunk és az önszeretet fontosságáról beszélgetünk, miközben megfeledkezünk a testünkről. Ez korábban fordítva volt. Átestünk a ló túlsó oldalára? Szerintem igen! A test legalább annyira fontos a maga mechanizmusaival – amelyek életben tartanak bennünket –, mint a lelkünk, amely az érzelmeinken keresztül befolyásolja az idegrendszerünk működését. TEST-LÉLEK-KELLEM – ha maradunk a nők hármas tagozódásánál. Fontossági sorrendet nem tennék.

De az IR ugye. Hol felejtem el a testem? Ott, hogy a jó gondolataim nem helyettesítik a jó táplálékokat. A szénhidrát számolásától nem fog a bél regenerálódni; ha profi mérlegem van otthon, attól nem leszek kevésbé intoleráns; és hiába áltatom magam azzal, hogy a megkívánt kakós csigára a szervezetemnek szüksége van, attól az még ártani fog nekem. Szóval beszéljünk egy kicsit a test folyamatairól.

 – aki INTOLERÁNS a KAZEINRE vagy GLUTÉNRE, teljesen mindegy hogy mennyire keveset eszik belőle, napi szinten élesztheti magában a gyulladásokat

– túl sok GABONA fogyasztása, akkor is ha nincs intolerancia; megakadályozhatja a bél regenerációját, akár TÖNKÖLYRŐL, akár ZABPEHELYRŐL, akár más gabonáról van szó, emellett előremozdítja az inzulinrezisztenciát, gyulladásokat kelt, zsírok raktározására ösztönzi a szervezetet és emeli a vér trigliceridszintjét. (…)

Szeretném a figyelmedbe ajánlani ezt az Aviva Torna Gyakolásodhoz segítséget nyújtó zenei aláfestést.
Néha kérdezitek tőlem, hogy van-e másik zene is ami használható! Vannak jogdíjas zenék is.
De ez a youtube csatornán hozzáférhető!
Avivázók szerkesztették, használd egészséggel, ha modernebb zenére szeretnél Aviva tornázni! :)

https://youtu.be/5b5VNFiAiJg

Az Aviva Stúdió már sok éve szolgálja azokat a hölgyeket, akik babát szeretnének az Aviva torna elsajátításával. Bár a módszer amikor megszületett a célja a fogamzás gátlása volt, mert akkoriban még nem voltak fogamzásgátlók és a nők is befolyással szerettek volna lenni a saját életükre. Természtesen, mai is bárki használhatja erre a célra, de nagyot fordult a világ azóta!

Ma már a gyermekáldásért használják leginkább az Aviva-módszert. A  különbség abban rejlik, hogy akik gyermekáldásért Aviva tornáznak, azok másképpen végzik a gyakorlatokat, hiszen más a célja a mozgásnak. Akik a ciklust akarják rendezni vagy antibébire tornáznak (kemikália nélkül), azok erős beszorításokkal végzik a gyakorlatokat.

Ahol babára tornáznak, ott nem javaslom a beszorítást, hiszen ha a baba már a pocakban van, akkor se akadályozzuk a fejlődését! Ebben az esetben a rendszeres Aviva torna nem okoz gondot, nyugodtan lehet tornázni, mert a beágyazódást is segíti a gyakorlás.

NINCS az Aviva-módszerről - Aviva torna DVD - és nem is lesz. Hiszen ebből is látható, hogy mennyire egyéni az alkalmazása a módszernek. Ajánlott oktató segítségét kikérni, hogy eredménnyel és sikeresen végezhessük a tornát!

Amennyiben bárki elakad, inkább forduljon az oktatójához és NE a fórumokon tájékozódjon az Aviva-módszer alkalmazásáról, mert ott sok sületlenség is olvasható, ami sajnos félre is vezetheti azokat, akik bizalmat szavaznak a módszernek.

Egyre több férfi nyit az utóbbi időben a természetes módszerek felé.
Egyre többen keresnek fel engem, például olyan esetekben amikor a spermuim nem megfelelő minőségű, a megtermékenyítő képesség fokozásának céljából. 
Amikor együtt dolgozunk akkor minden esetbent SZEMÉLYRE szóló változtásokat alkalmazunk, például a TÁPLÁLKOZÁSBAN, az ÉLETMÓD és a VITAMINBEVITEL OPTIMALIZÁLÁSÁBAN, HATÓANYAGOK NÖVELÉSÉNEK TERÜLETÉN vagy a szervezet tisztításának a támogatásában és sok egyéb módszerekkel.

Volt olyan eset is ahol kizárt volt, a TERMÉSZETES ÚTON VALÓ MEGTERMÉKENYÍTÉS. Emiatt csak a lombik volt a járható út számukra, de akartak adni egy esélyt a szervezetüknek, és a természetes módszereknek mielőtt a LOMBIKRA elmennének. 
Sokszor döntenek így a párok, ha az életkoruk még megenged egy-két évet a kiegészítő módszerek megtapasztalásához.

A leendő édesanyák is megtettek mindent a GYERMEKÁLDÁSÉRT, Aviva tornát is gyakorolták rendszeresen. Mindkét oldalról a lehető legtöbbet tették meg a leendő szülők, nagy hittel és bizalommal.

Továbbá eltökélten változtattak mindketten az étkezésükön, és az életmódjukon, közösen karöltve, és

az eredmény: POZITÍV TESZT!
Van ahol már meg is született a szép és egészséges gyermek!

William Davis:
Búza nélkül
David Perlmutter :
Agyépítők, Gabona-agy
Tóth Gábor: Allergia és Candida-kalauz
Jentschura, Lohkamper: Teljes megtisztulás - A méregtelenítés kézikönyve
Kurt Tepperwein: Savtalanítás - A fiatalság forrása
Lénárt Gitta: Élő ételek könyve - Lúgosítás természetesen
Campbell-McBride: Gap-szindróma - Az emésztés és a pszichológia kapcsolata

VAN ám olyan tepertő, ami NEM TEJTERMÉK! 🙂
Sokáig kell keresni, mert még a termelői piacon is sokszor tejben áztatott a tepertő! Ha valaki nem fogyaszt tejterméket, akkor ez egy fontos információ! Akik bélregenerációt végeznek számukra is! Vagy akik intoleransok és nem figyelnek ezen óriási APRÓSÁGOKRA, náluk is megakaszthatja az egészséget!
Sokszor derül ki a Funkcionális Állapotfelmérésen, hogy valami étel még bekerül a szervezetbe, ami más funkciókat is legyengíthet vagy krónikus gyulladásokat tarthatnak fenn.
A meddőséget úgy tudják ezen élelmiszerek fenntartani, hogy a gyulladáskeltő hatásuk miatt beleszólhatnak a petesejtek érésébe, életképességébe, a gyulladás elleni védekezésben pedig az immunitás jelentősen leterhelődhet, elmaradhat ezzel a várva várt gyermekáldás.

Várlak szeretettel, ha egyéni megoldásokat keresel
 
a FUNKCIONÁLIS ÁLLAPOTFELMÉRÉSEMEN, ha tisztán és személyre szólóan szeretnéd látni az összefüggéseket! 🙂
 
És itt a MEGOLDÁS, a tejtermék mentes tepertő!
Kapható a nagyobb szupermarketekben!
 
245387438 10220626275554514 5787572186673511491 n

 

 

 

 

 

 

Véghseő Klára festőművész csoportjai

Az Aviva torna - Budapest és Bécs - oktatása mellett szeretek olyan dolgokat végezni, mely az idegrendszernek is pihentető! :) Klára által vezetett festő csoporton szoktam részt venni, amikor időm engedi. Szívből ajánlom azoknak, akik az alkotásban szeretnének más tudatállapotba kerülni, pihenni és alkotni. Kihozza belőlünk azt, amit még magunk sem láttunk eddig megnyilvánulni. Kedvességével és segítőkészségével páratlan munkát végez!

 

 

Aviva tornára a tapasztalatok szerint elmúlik Ha ismered a pecsételő vérzést, akkor tudod mennyire kellemetlen az amikor a barnás vérzéssel meghosszabbodik a CIKLUS IDŐNK. Amewnnyiben az Aviva torna gyakorlatokat van időd minden másnap végezni, - helyes kivitelezéssel - akkor azt fogod tapasztalni, hogy a pecsételő, barnázó vérzés megszűnik. Nagyon jó érzés amikor ezek a kellemetlenségek kikopnap a havi rutinból, ugye? Ha viszont az AVIVA TORNA hozta elő a pecsételő vérzésedet, akkor az a teendőd, hogy abba ne hagyd az Aviva gyakorlatokat! Végezd lelkiismeretesen, helyes billentésekkel és azt fogod tapasztalni pár ciklusidő tisztulás után, hogy elmúlik a barnázó, pecvsételő vérzés! Az Aviva torna rendszeres gyakorlása fogja biztosítani azt, hogy a nyálkahártya a torna segítségével megtalálja az optimumát és ha szükséges akkor biztosítani fogja az Aviva torna azt, hogy a nyálkahártya egy nagyobb tisztuiláson átessen! :) Örömteli gyakorlást Aviva tornát kívánok, sikerekkel és gyermekáldással! :)

https://termekenyseg-fokozas-eletmoddal.mozellosite.com/szolgaltatasok/

Már több mint 1000 Aviva-kisbaba született a módszer segítségével olyan családokban, ahol meddőség volt az orvosi diagnózis!

A női és férfi tornát egyszerre tanuljuk meg a páros óra keretében. Egyéni időpontokban. Kényelmes személyes légkörben.

További hasznos információk:

AZ AVIVA-MÓDSZER EGY SPECIÁLIS HATÁSÚ GIMNASZTIKAI TORNASOR. 
AZ ORVOSI DIAGNÓZIST ILLETVE KEZELÉST NEM HELYETTESÍTI!

AMENNYIBEN EGÉSZSÉGÜGYI PROBLÉMÁJA VAN, ABBAN AZ ESETBEN KONZULTÁLJON ORVOSÁVAL.