Aviva torna gyakorlatok

Az Aviva torna gyakorlatai egy könnyed gimnasztikai tornasorban végezhető.
Bárhány évesen - menstruáció után - és bármilyen edzettséggel el lehet kezdeni. Az egyéni állapotok figyelembe vételével javaslom a gyakorlást. Ha például volt térd- vagy bármely más műtét, akkor figyeljünk a test reakciójára. Soha ne erőltessük túl magunkat!

Tűz a pocakban

 tuzahasban

Ha az Aviva torna gyakorlása után nem érezzük azt, hogy meleg áramlás vagy lüktetés van az alhasban, akkor lehetséges, hogy valammi hiba csúszott a gyakorlatok kivitelezésébe. Ilyenkor a csípő billentése szokott elmaradni vagy a súlyelosztás nem megfelelő a két láb terhelése között.

A tűz a pocakban jelzi neked, hogy a szervek kellő mennyiségű vérellátásban részesülnek! Így az Aviva gyakorlásod eredményes volt.

Minden ami fogantatás!

son 1910304 480

Az Aviva torna minden szervi területet támogat, amely a fogantatásban részt vesz.
Segíti a méhnyálkahártya vastagságát szabályozni, a méh izmainak az erejét fokozni, a hormonszintek szabályozását támogatja, mivel a mozgás hormonválaszt indukál. A női szervek vérellátását fokozza, a belek perisztartikáját támogatja.

Ciklust előre hozni

wave 1913559 480

Az Aviva torna képes arra, hogy a ciklust előbbre hozza. Ezt fontos események előtt - esküvő, nyaralás - megtehetjük, de vigyázzunk rá, hogy utána a rendszeres Avivázással állítsuk vissza a normál ciklust! 

Fogamzásgátlás az Aviva tornával

mikortollehet 2405131 480

Az Aviva-módszer azért született meg 53 évvel ezelőtt, hogy a nőket segítse azzal, hogy szabályozhatják a gyermekáldást. Ezt ma is megtehetjük! De nyilván nem lehet összekeverni a célt, hogy fogantatásra vagy fogamzásgátlásra használjuk a mószert. Élesen elkülönül a két metódus, nem kell attól tartani, hogy mást érek el vele. 

Változókorra is megoldás az Aviva?

vintage valtozo

Ha már benne vagyunk a tünetekben, vagy ha a változókor előtt vagyunk, akkor is érdemes elkezdeni a rendszeres Aviva tornát! A tüneteket csillapíthatja, kiegyensúlyozza az érzelmi életünket, támogatja a hormonok működését. Segít megőrizni az ízületeink rugalmasságát, és a női szervek vérellátását is fokozza.
Előfordulhat, hogy több év vérzéskimaradás után a rendszeres Aviva visszahozza a menstruációt 50-es 60-as Hölgyeknek egyaránt!

Az Aviva-módszer nagyszerűen alkalmazható a Változó korú Hölgyeknek. Frissen és fiatalosan tartja az ízületeket, rugalmasabb lesz a járás, a tartás, és a női hormonális folyamatokat is kézben tartja, balanszírozza annak érdekében, hogy jobban érezzük magunkat bőrünkben!

Ha fáj a hátad

nehogyrosszat

Sok esetben látom az Aviva gyakorló órákon, hogy a váll és a gerinc nagyon igénybe van véve ami a csípő mozdulatainak a kárára megy. Ez sok esetben tud okozni később hátfájdalmakat. Nem szükségszerű, hogy az Aviva elvégzése együtt járjon gerincfájdalmakkal. Ez többnyire csak akkor jelentkezik, ha a gyakorlatokat rosszul végezzük. Ez az első lépés lehet az irányba, hogy az Aviva gyakorlatokat jó kivitelezéssel sajátítsuk el, ebben adnak segítséget számodra az Aviva Gyakorló órák.

"Nehogy rosszat tegyek az Aviva tornával!"

fiatal no

Sokat hallom ezt a mondatot, mert az Aviva annyira széles körben használható, hogy az információk hiánya félelmet szülhet. Mivel fogamzásgátlásra is alkalmazható az Aviva, ezért akik fogantatás elősegítésére használnák, azok félnek nehogy rosszul süljön el a gyakorlásuk. Ettől nem kell tartani! Az Aviva Alaptanfolyamok segítenek neked abban, hogy tisztázd, mi a különbség ha termékenységre vagy fogamzásgátlásra használjuk az Avivát. Szerintem nem összekeverhető a két metódus. Csak az információk birtokába kell jutni! 
Várlak szeretettel az Aviva Alaptanfolyamaim egyikén és Avivázz könnyedén!

Mikortól lehet Avivázni?

mikortol

Az a javaslatom, hogy ha a menstruáció problémát okoz valakinek, vagy bőrtüneteket, vagy nem áll be a normális ciklus akkor már gondoljunk is arra, hogy a fiatal korosztály az Aviva tornát válassza megoldásnak. Így a természetes ráhatással jó irányba befolyásolhatjuk a női folyamatok kialakulását és a szervezet önszabályozó mechanizmusait is támogatjuk ezzel! Sok esetben jön el kísérőnek a gyermekét támogató édesanya az Alaptanfolyamra. Ezt mindíg jó látnom, mert mindkét korosztály női minőségének és funkcióinak támogatását szolgálja az Aviva torna.

Aviva használata gerincproblémáknál

istockphoto 975681354 170x170

Ha a gerinc mély izomzata elgyengült, akkor érdemes az Aviva torna rendszeres gyakorlása mellett mélyhátizom tornát végezni rendszeresen. Ebben gyógytornászok és manuálterapeuták segítségét vehetjük igénybe. De előtte győződj meg arról, hogy az Aviva gyakorlatokat helyesen végzed-e. Ne forduljon elő, hogy hiba csúszik ebbe, mert akkor nem lesz hatékony a női szervek vérellátásában, sem pedig a gerinc stabilitásának megőrzésében sem.

Aviva-módszer és termékenység

pocakcipo

A MEDDŐSÉGI PROBLÉMÁK kezelésére nagyon sok esetben célirányos az Aviva-módszer! A női szervek vérellátásának fokozásával, a szöveti regeneráció következtében a szervek jobb oxigén és várellátásban részesülnek, es ennek okán tud beindulni egy komoly változás a szerveink funkciózavaraiban, a fájdalmainkban, a hormonális működésünkben és a közérzetünkben is. Nagyon széles területen érhetünk el javulásokat az Aviva torna alkalmazásával, mivel a módszer lényege a genitális zóna szerveinek optimálisra való hangolása és a diszfunkciók mérséklése. 

Több mint 10 éve oktatom az Aviva tornát nagyon nagy örömmel, mert nagyon sok hölgynek meghozta a várva várt GYERMEKÁLDÁST.

De műtétek is elhalasztódtak, ha miómáról vagy cisztáról volt szó, petevezetők ismét átjárhatóvá lettek és volt eset, hogy endometriózis műtét maradt el, mert vastagbélgyulladás volt az igazi orvosi diagnózis. Orvosokkal együttműködve dolgozom, hiszen sokszor nagyon nagy szükség van egy igazán helytálló diagnózisra, hogy érdemben tovább tudjunk haladni természetes módszerekkel egy jobb életminőség vagy éppen a gyermekáldás felé.

Ha szeretnél részt venni az Alaptanfolyamon itt tudsz jelentkezni.

 

Lombik előtt

lombik

Sokan nem is gondolják, hogy mennyi folyamat tud beleszólni a meddőségbe, és sok esetben nagyon pici esélyekkel mennek inszeminációra vagy lombikra. Véleményem szerint az ÁLDOTT ÁLLAPOT akkor érhető el, ha a szervezetünk folyamatait FINOMHANGOLÁS alá helyezzük. A meddő nők nem betegek, viszont sok szervi folyamatban egyszerre lehetnek terheltek. Ha eredményesek szeretnénk lenne, nagyon fontos, hogy célirányosan foglalkozzunk az eredeti okokkal. Ha szeretnéd, ebben is szivesen segítek. És az Aviva tornát is rendszeresen végezzük!

 

 

További hasznos információk:

AZ AVIVA-MÓDSZER EGY SPECIÁLIS HATÁSÚ GIMNASZTIKAI TORNASOR. 
AZ ORVOSI DIAGNÓZIST ILLETVE KEZELÉST NEM HELYETTESÍTI!

AMENNYIBEN EGÉSZSÉGÜGYI PROBLÉMÁJA VAN, ABBAN AZ ESETBEN KONZULTÁLJON ORVOSÁVAL.