avagy a belső nyugalom átélése meditatív hatású izomgimnasztika kényelmeseknek és minden korosztálynak,

amely egyszerre hat érzelmi, fizikai és mentális síkon.

 

Nézd itt meg a részletesebb előadást:

 

 

Örömtorna


A szfinktergimnasztiknak adtam ezt a nevet, mivel ez fejezi ki leginkább azt az élményt, amit a torna után érzünk. A gyakorlatokat mindenkinek egyszerű elvégezni.

A gyakorlatokat fekve vagy állva végezzük. A torna végzése közben egy mély belső utazásnak és transzállapotnak lehetsz a tanúja önmagad által.
Fejleszti és javítja az energiaáramlást, a kreativitást, a véleménynyilvánítást, a jelenlétet, képzeletet és a koncentrációt

.

Terápiás hatásai:

 

Légzőrendszeri: asztma, bronhitis Ortopédiai: fájdalmas nyak- hát- és gerincproblémák, testtartás, ízületi gyulladás, térdfájdalom
Emésztőrendszer: reflux, irritábilis bélszindróma, perisztartika, aranyér, székrekedés, gyomorégés
Vizelési problémák: inkontinencia, gyakori vizelés, irritált hólyag, prosztata-problémák
Reprodukció: vaginizmus – hüvelygörcs, prolapsus: méhsüllyedés vagy előreesést, menstruációs panaszok, erősíti a medencefenék izmait, szexuális problémák
Rehabilitáció: műtét vagy baleset után, szélütés, bénulás
Egyéb betegségeknél: fejfájás, migrén, SM, Parkinson-kór, hangszál problémái,
egyensúlyzavarok, mozgáskoordináció, látásproblémák, hang problémák, izomsérülések, szorongás, fekvő betegeknél fejlesztően hat, alvási problémák, stressz
Gyerekeknél: ágybavizelés, fejlődési zavarok, gyermekbénulás

lelki hatásai: út az egyediség és eredetiség felé, önbizalom erősítés, stressz- és feszültségoldás, energiagyűjtés, megnyitja a képzeletvilágot, belső harmónia, önelfogadás, megfigyelés, figyelem, koncentráció, önuralom

 

Alkotói folyamatokat támogat:

 

hangképzés, színpadi jelenlét, integráció, totalitás, és tehetségfejlesztés

Szfinktergimnasztika
A gyűrűsizmok munkája sok alapvető biológiai funkciónkra hatással van. Ha az egyik gyűrűsizom meggyengül, akkor húzza magával a többit is és ha tornáztatjuk azt amelyiket még képesek vagyunk, akkor az összes többit erősítjük. Így hat a torna gyógyítóan, egyszerre az egész belső világunkra, testünkre.

Kapcsolatban vannak ezek az izmok a légzéssel, gyomor és bélműködéssel, záróizmokkal, gátizmok munkájával, arcbőrünkkel és hormonműködésünkkel. Mindennel amihez izomműködés szükséges. A három legfontosabb: a légzés, a táplálkozás/beszéd, és a szív.

A módszer a test-elme-érzelmek integritását segíti elő, ezért minden alkotó és előadóművésznek ajánlott! Fejleszti a spontaneitást, a jelenlétet, a nyitottság mélyebb szinten való átélését és az igazi önmagunkkal való találkozást, az egyediséget.

Mellékhatása az, hogy ránctalanítóan hat! :)

 

Nyiss a tudattalanod felé!

 

A módszer nem helyettesítheti az orvosi kezeléseket, kiegészítő terápiaként, rendszeresen gyakorolva azonban eredményt hozhat, mivel serkenti belső izmaink regenerálódását.

 

Visszajelzés

 

Drága Juli,

Úgy érzem, fontos írásban is „megörökíteni” az élményeimet.

Amikor először beszéltél a gyűrűsizmokról, enyhén szólva elfogódottnak hittelek. Aztán amikor jobban belegondoltam, szerettem volna magam is kipróbálni. És akkor nekem adtad a CD-t a könyvvel együtt. Még aznap este elvégeztem a gyakorlatsort, és elkezdtem olvasni a könyvet. Késő volt már, amikor befejeztem, és kicsit idegesen azt hittem nem fogok tudni elaludni, annyira tele lettem energiával. De csodák csodája, korábban sikerült az elalvás, és ami még fantasztikusabb, végigaludtam az éjszakát, pedig gyerekkoromtól attól szenvedek, hogy 3 órányi alvás után felébredek, és a legtöbb esetben nem is tudok visszaaludni.

A következő este szintén elvégeztem a gyakorlatokat, ugyanazzal az eredménnyel.

De azután két nap kiesett. Sok minden történt, látogatóim jöttek, és nem jutott eszembe idejében betenni a CD-t. Később eszembe jutott, de akkor már lusta voltam, inkább lefeküdtem.

Mostanában kiújult a légszomjam is, vagy valami olyasmi. Minden különösebb ok nélkül, egyszer csak elkezdek görcsösen, röviden levegő után kapkodni. Feszítő ásítással próbálok segíteni magamon, de elég kevés sikerrel. És ma (a hőhullám sokadik napján) ráadásul kemény fejfájással is küzködtem. Elhatároztam, hogy megcsinálom a gyakorlatokat. És íme: a szemgyakorlatok közben egyszer csak érezhetően csökkent a fejfájásom. És lépésről lépésre teljesen visszavonult. Jópofa dolog volt, szinte szemmel kísérni a tünedező fájdalmat. És mikor befejeztem, egy idő után egyszer csak rájöttem, hogy teljesen természetesen, könnyedén lélegzem.

Hadd foglaljam össze. Nem értem az összefüggést, hiszen nem vagyok annyira tisztában az anatómiával, de így az első 3-4 nap után három nagy problémán segített ez a gyakorlatsor:

  • elmulasztja a görcsös fejfájást
  • a görcsös lélegzést nyugodttá teszi
  • krónikus álmatlanságom kiküszöbölődni látszik

Nagyon hálás vagyok és nagyon köszönöm, hogy megmutattad ezt a lehetőséget, és hogy hozzá is segítettél, hogy azonnal elkezdhessem.

 

További hasznos információk:

AZ AVIVA-MÓDSZER EGY SPECIÁLIS HATÁSÚ GIMNASZTIKAI TORNASOR. 
AZ ORVOSI DIAGNÓZIST ILLETVE KEZELÉST NEM HELYETTESÍTI!

AMENNYIBEN EGÉSZSÉGÜGYI PROBLÉMÁJA VAN, ABBAN AZ ESETBEN KONZULTÁLJON ORVOSÁVAL.